Hírek

LXIII. Hidrobiológus Napok Tihanyban

A Magyar Hidrológiai Társaság Limnológiai Szakosztálya, az Ökológiai Kutatóközpont Vízi Ökológiai Intézetével, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézettel és az MTA Veszprémi Területi Bizottságával közösen rendezi meg Tihanyban a LXIII. Hidrobiológus Napokat 2022. október 5 és 7. között. A nagy múltú rendezvény témája ebben az évben „Felszíni vizeink monitorozása és védelme” lesz.

A Hidrobiológus Napok egyre erősebb szakmai programokkal várja a hazai limnológiával vagyis tó kutatással, illetve társtudományaival (hidrobiológia, vízi ökológia, stb.) foglalkozó kutatókat, a természetvédelemben és más gyakorlati területeken dolgozó szakembereket. A konferencián összesen 54 előadást terveznek. A plenáris előadásokon szó lesz arról, hogy a múlt megértése hogyan segíti a jelen kezelési terveinek megalkotását, milyen volt az Árpád-kori vízügyi vízgazdálkodási rendszer a Rábaközben, a vizes élőhelyek rekonstrukciója hogyan segíthet a klímaváltozás kihívásaival szemben.

A Hidrobiológus Napokon külön figyelmet fordítanak a fiatal kutatókra és szakemberekre, díjazzák majd a legtartalmasabb előadást, és a legjobb fiatal előadót is.
A konferencia támogatói: Ökológiai Kutatóközpont, MTA Nemzeti Víztudományi Program, Tihanyi Önkormányzat, Aranyponty Zrt., és a Velinor Kft.

Csatolt dokumentum(ok):
Hidrobiológus Napok 2022 program
Hidrobiológus Napok 2022 konferencia kötet