Hírek

Miklós Máté kapta az év legkiemelkedőbb szünbiológiai értekezés díját

Miklós Máté,  az ETI Felbukkanó Kórokozók Ökológiája Kutatócsoport tudományos munkatársa doktori dolgozatával elnyerte „Az év kiemelkedő szünbiológiai témájú egyetemi doktori értekezése” díjat. 

A Diverzitásbiológiai Tudományos Bizottság és az Ökológiai Tudományos Bizottság kezdeményezésére alapított díj a szünbiológiai témában adott naptári évben egyetemi doktori (PhD) értekezésüket megvédő fiatal kutatók közül a legkiválóbbak elismerésére szolgál. A díj átadására az alapító okirat értelmében a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó előadóülés keretében kerül sor.

2023. november 14-én került sor a 2022. évi „Az év kiemelkedő szünbiológiai témájú egyetemi doktori (PhD) értekezése” díjak átadására egy előadóülés keretében, az MTA székházában. A rendezvényen köszöntötték Pócs Tamás akadémikust 90. születésnapja alkalmából. A pályázók közül előadást tartott Bozó László, Fülöp Attila, Miklós Máté, Mizsei Edvárd, Süle Gabriella, Vajna Flóra és Veres Katalin.
Az idén 3 díjat osztottak ki, Miklós Mátén kívül Fülöp Attila és Mizsei Edvárd is a díjazottak között volt. Mindhárom dolgozat a Debreceni Egyetem Juhász-Nagy Pál Doktori Iskolájában készült.

 

Gratulálunk!