Hírek

SEEN Hungary 2024 – Citizen Science Konferencia és Workshop

Közösségi tudományos konferenciát és workshopot szervez 2024. január 18-19-ére az Ökológiai Kutatóközpont. A SEEN (Social Engagement in Ecology Network) konferencia legfontosabb célja, hogy élő kapcsolatot teremtsen a hazai közösségi tudományos projektek, illetve a projekteken dolgozó kutatók között. A konferenciát workshopok követik, ahol lehetőséget teremtünk a részletekbe menő tudományos diskurzusra is. A konferenciának a tatai Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér biztosít helyszínt. A konferencia nyelve angol.

Időpont: 2024. január 18-19.
Helyszín: Tata
Jelentkezési határidő: 2023. december 10. vasárnap
Jelentkezés és további információk: https://forms.gle/djMRbs91sKHRduwg6

Előadások és workshopok
Az előadások címét és absztraktját a jelentkezési lapon lehet beküldeni. Igyekszünk mindenkinek lehetőséget biztosítani, de túl nagy érdeklődés esetén az fog elsőbbséget élvezni, aki korábban nyújtotta be a jelentkezését. Az előadások időtartamát akkor fogjuk meghatározni, amikor összeállt a tudományos program, de hozzávetőlegesen 15 perces előadásokat tervezünk.

A workshopok témájára is várunk javaslatokat. A konferencia címét (SEEN, azaz Social Engagement in Ecology Network) komolyan gondoljuk. Legfőbb célunk, hogy működésbe lendítsünk egy citizen science kutatói hálózatot, ahol a közös témák és közös célok mentén valódi együttműködések születnek. A workshopokhoz ezért olyan témákat keresünk, amelyek minden citizen science projekt kapcsán potenciálisan relevánsak. Ezek lehetnek stratégiai vagy módszertani kérdések, de akár olyan átfogó tudományos kérdések, amelyek projekteken átívelő együttműködést igényelnek. A beérkező javaslatok közül a szakmai bizottság fogja kiválasztani a végleges workshop-témákat.

Szállás és étkezés
A szállás és étkezés foglalását kérjük, hogy mindenki egyedileg intézze a helyszínnel. Ennek oka, hogy nem áll módunkban regisztrációs díjat szedni, a hotel viszont csak attól fogad el foglalást, aki a fizetést intézi majd.

A konferencia idején a hotelben kizárólag a konferencia résztvevőit fogadják, ezért a foglalást a recepcio@oregtohotel.hu címen lehet leadni december 15-ig, jelezve, hogy a foglalás a konferenciához tartozik. A szállással kapcsolatos további információkat az Öreg-tó Hotel honlapján megtalálják.

A szoba árában benne van a svédasztalos reggeli. Ezen felül svédasztalos ebédet és vacsorát is lehet igényelni 6900 forint/fő/étkezés áron. (Örülnénk, ha a közös étkezéseken is folytathatnánk a diskurzust!) Az étkezéseket a szállással együtt (vagy azonos módon) lehet igényelni a recepcio@oregtohotel.hu címen.

A konferencia szervezői: Garamszegi László Zsolt és Vásárhelyi Zsóka
Szakmai bizottság: Barta Barbara, Földvári Gábor, Lengyel Attila, Márton Zsuzsanna, Soltész Zoltán, Szabó Éva és Szentiványi Tamara