Hírek

Szentiványi Tamara AXA Fellowship támogatást nyert

Szentiványi Tamara az Ökológiai Kutatóközpont Evolúciós Ökológia Kutatócsoportjának tudományos munkatársa elnyerte az AXA Fellowship két éves kutatási támogatását.
2008-as indulása óta az AXA Kutatási Alap támogatja a főbb globális kockázatokkal kapcsolatos transzformatív tudományos kutatásokat és a kutatási eredmények terjesztését. Az Alap az egészségügy, a környezetvédelem, az új technológiák és társadalmi-gazdasági kérdések területén támogat projekteket. Az AXA Kutatási Alap tudományos testülete aktuálisan nyolc kutatási projektnek nyújt támogatást a klímaváltozás és egészség (Field of Climate Change and Health) témakörben,  közte Dr. Szentiványi Tamara: Effects of climate change on the eco-epidemiology of zoonotic arbovirus infection in avian hosts című témájának.
Dr. Szentiványi Tamara nyertes kutatási terve során a madarakkal kapcsolatos arbovírusok, – amelyek zoonózisokat terjeszthetnek – aktuális elterjedését és közegészségügyi kockázatát fogja elemezni valamint a vektorok által terjesztett betegségek monitorozásának módszereit fejleszti.